Skogprosjektet!

10.06.2024

Skogprosjektet skal få unge folk ut i skogen og øke aktivitet og nysgjerrighet på alt som lever der! Vi har et prosjekt på camp i år som heter Kunst i skogen - mer enn bare trær. Alle campene våre i sommer - Film og Dans, Musikkteater og Teater og Landart foregår ute i skogen. Vi skal lage forestillinger, film og installasjoner der og ta med publikum ut dit for å oppleve det vi har laget, nå uka er omme.
skog med campere og sol.jpeg 155 KB

Vi bruker SKOGEN av Anne Sverdrup Thygeson som inspirasjon. Vi skal også jobbe med musikalen Into the Woods.
Vi har kjøpt masse hengekøyer og skal sove ute i skogen én natt, på alle campene.
ask.jpg 4.2 MB

Skogprosjektet, og vi, håper å nå ut til deltakere som ikke ellers ville tatt seg råd til å melde seg på. Hvis du tenker at du burde få en av disse plassene, så send oss en mail: tiril@teatercamp.no

TEATERCAMP 15 ÅR - Gamle campere anbefaler!

06.05.2024


Eivinds første teatercamp var et crazy møte med Shakespeares Macbeth, der han spilte Banko. Året etter jobba han hardt med en spidermandrakt i en altfor liten størrelse på Filmcamp og da han var med i DUSforestillingen "Vi er omtenksomme, vi!" stabla han ved til den store gullmedaljen. Eivind har en herlig komisk timing og sans for det pussige. Han er rett og slett en nydelig fyr fra sjølveste Spydeberg. Takk for bidragene dine, Eivind!

TEATERCAMP 15 år - Gamle campere anbefaler

26.04.2024


​​”Sommer- og høstferier på TeaterCamp var svært meningsfulle for meg, både i oppveksten, men også nå i ettertid. Spydeberg bød på varme mennesker og åpne landskap som ga rom for kreativ utfoldelse og læring som virkelig har satt sitt preg. Samspillet med andre deltakere, Tiril, Tove og resten av familien skapte en atmosfære hvor jeg følte meg fri til å utforske og uttrykke meg selv uten begrensninger. Denne opplevelsen har bidratt til å styrke selvtilliten min og kreativiteten min, samt økt forståelsen min for betydningen av å være åpen for nye erfaringer og mennesker.

"Hvis jeg skal trekke frem én konkret opplevelse jeg sitter igjen med, er det vanskelig å komme utenom deltakelsen i DUS - Den Unge Scenen, hvor vi endte opp med å få spille stykket “Hangaren” av Toril Solvang på Det Norske Teatret. Forestillingen ble en frisone i en tid jeg hadde det vanskelig, og jeg fikk stor mestringsfølelse av rollen. Ellers vil jeg gjerne trekke frem alle dypdykkene ned i kostyme-kassa på låven, hvor bl.a. det mest fantastiske tyllskjørtet fikk bli en del av kostymet mitt som rampete Ariel i Stormen av Shakespeare.
Selv om jeg ikke jobber innenfor en kreativ næring i dag, er formidling en daglig del av mitt virke. Teatercamp har bidratt til å gi meg mestringsfølelse i det. Jeg føler også årene med scene-trening har gitt meg roen i krevende settinger med mye press.
Jeg ville aldri vært foruten det fristedet TeaterCamp var for meg!”


TEATERCAMP 15 ÅR ! - Gamle campere anbefaler

26.03.2024

Vi feirer oss selv med noen skikkelig hyggelige uttalelser fra tidligere deltakere på camp.
Marianne Hetland Skuespiller og sykehusklovn  Deltaker, assistent og lærer fra 2010-2018

Tiril holdt kurs for ungdom i Glåmdal i 2010/11 og fant Marianne fra Grue. Hun var den uvanlige blandingen av leken, lattermild, lettskremt og superfokusert. 


Marianne var en nydelig assistent på camp og deltaker. Hun deltok på på filmcamp, DUS i Toril Solvangs Hangaren og Teatercamp for veteraner; som dro helt til Portugal med den lekne forestillingen "Dame på Bånn". Marianne var ferdig med skuespillerbachelor på MultiNorske i 2022 og har også jobbet for Sykehusklovnene i årevis. Høsten 2024 skal Tiril og Marianne jobbe sammen igjen på Unge Viken Teater!

TEATERCAMP 15 ÅR ! - Gamle campere anbefaler

18.03.2024

Torje Løland  Designstudent  Teatercamper 2013 - 2016

“Somrene mine på Spydeberg har eg tatt med meg videre i livet. Eg tenker både tilbake på folk og erfaringer fra teatercampen, men mest av alt føler eg at opplegget virkelig ga meg et dytt når det kommer til selvtillit og fremførelse, som eg tror eg fortsatt tjener på. Etter teatercampsomrene mine har eg blitt veldig glad i musikal, revyer og generelt sett framføring for publikum, noe eg i økende grad tror skyldes Teatercampen.”

 
Torje fra Bergen var med første gang som 11åring, som svimlende Veps med saxofon og jublende Solsikke som sang "Here comes the sun" så folk smilte helt ned i Spydeberg sentrum. I 2014 spilte han en låt som ble sommerens dansehit.


I 2016 kastet han seg halsbrekkende nedover i skogen som Hello Kitty Ninja. 


Kanskje forberedte det ham på to år på Sund folkehøgskole på Innerøy i Nord-Trøndelag med friluftsliv på menyen. 


Nå begynner Torje på designstudier. 
Vi gleder oss til å følge deg, Torje og husker alle dine bidrag på Teatercamp med stor glede!

TEATER I CAMP 15 ÅR - Gamle campere anbefaler!

06.03.2024

Kornelia Melsæter er skuespiller og sanger teaterlærer og regissør
Deltaker på Teatercamp 2010-2018, så assistent og lærer

“Eg høyrte om Teatercamp gjennom barneteateret eg gjekk på i Ålesund i 2009. Det å høyre at det fantes ein moglegheit for meg å reise åleine til ein fantastisk gard på austlandet for å halde på med teater ei heil veke gjorde at eg dro rett heim til mamma med flygebladet eg hadde fått og ropte “DIT SKAL EG!”. Dette året passa det ikkje. Eg skulle til Valdres på ein prestisjetung orkesterleir.

Når hausten kom og vi byrja på skulen igjen satt venene mine med stjerner i augene og snakka om denne “eventyrcampen” der dei hadde fått danna minner for livet mens det samstundes i samtalen tikka inn meldinger frå nye vener dei hadde fått denne sommaren. Eg var grøn av misunning der eg sat med mine eigne  sommerminner fylt med timesvis av åleineøving på trompet og tunge orkesterverk. Året etter vart det ingen orkesterleir, men kofferten vart pakka og eg reiste åleine til Åsheim gard med tusenvis av sommerfugler i magen. Eg såg meg aldri tilbake. Fem somre - i mine viktigste ungdomsår vart brukt på denne campen. Eg vil tørre å påstå at denne campen har stått for store deler av den grunnleggande identiteten eg har som skodespelar. Eg fekk leike, utfolde meg til det fulle, utfordre, strekke mine kunstneriske tankar, blei pusha til å gjere ting eg ikkje visste budde i meg. Eg vert røyrd av tanken! 

Denne campen produserer barndomsminner, ungdomsforelskelser, venner for livet. Fleire av dei eg har møtt på camp er no mine gode vener og kollegaer. Då eg var for gamal til å delta på teatercamp lengta eg framleis etter desse somrane. Eg lengta etter Tiril som inspirerte meg så innmari. Denne lengselen har ført meg av garde. No bur eg sjølv i Spydeberg, held kurs på camp og bidrar det eg kan for at Teatercamp skal fortsetje å vere denne eventyrgarden. 

Tusen takk, Teatercamp og alle fine menneska eg har møtt på vegen."

Kornelia Melsæter, 2024Kornelia har bachelor i skuespillerfag fra Nord Universitet(tidligere HINT) i Verdal OG musikalartistutdannelse fra Bårdar(Høgskolen Kristiania). Hun har akkurat hatt premiere med den prisvinnende spillefilmen Å ØVE av Laurens Perol, der hun har hovedrollen. Teater Vestland har akkurat hatt besøk av henne i ungdomsforestillingen @Ragnarok08 og hun driver Sprengt Teater, et kompani bestående av klassen hennes fra Nord Universitet.

Korenlia og Ivar Furre Aam i "K" av Nelly Winterhalder i en AnnSamBell produksjon, 2023


Kornelia som pizzabudet Kim i @Ragnarok08 på Teater Vestland i 2024


Fride Snipsøyr Holøs og Kornelia Melsæter i "Julie og Romeo" av Sprengt Teater på Salt i 2022Kornelia med søstrene Øyvor og Myrtel og meddeltakere på filmcamp, Helena og Elisabeth, 2012


Kornelia og Benjamin alias høstmannen på Teatercamp i 2013

"Minnespor," samarbeid mellom Kompani ITS og ungdomsgruppen Rabalder og Bråk, som utgikk fra TeaterCamp: Fra venstre Mikkel Vik, Kornelia Melsæter, Axel Lyngstad Pharo, Tiril Pharo, Anna Prange Løberg, Milian Moursund og Selma Greenberg-Søderlind
Til vår store glede har Kornelia flyttet til Spydeberg, sammen med skuespiller og forlovede Kristoffer Nikolaysen, som også er lærer her på TeaterCamp og et teknisk nerdevidunder!

TEATERCAMP 15 år!

22.02.2024

Vi har bodd på Åsheim og hatt fine, unge folk på camp med teater og sommerliv i 15 år! 
Vi føler oss så rike som har blitt kjent med så mange fantastiske folk. Det er en stor glede å være sammen om å utforske teater og film, se unge prøve ut selve livet og seg selv sammen med nye venner. Det har blitt drukket bøttevis med te og vi har fått minner for livet. 
Fremover kan du lese om noen av dem som har vært her og hva de har å si om campopplevelsene sine.

Først ut:

Kai von der Lippe, Bandleder og musiker i Why Kai og FIE
Kai i grønt scenelys og piano.jpg 528 KB

"Teatercamp var alltid et av sommerens høydepunkt de årene jeg var der, og har vært viktig for meg karrieremessig. Det gjorde at jeg tidlig i livet ble trygg på å stå på en scene, og har gitt meg viktig erfaring med å samarbeide kunstnerisk med mennesker jeg aldri har møtt før. Som utøvende musiker er dette situasjoner jeg støter på hele tiden. Jeg vil også trekke frem camp-aspektet. Det å bo sammen, jobbe sammen, gjøre alt mulig sammen og bli veldig godt kjent med helt nye jevnaldrende på kort tid er fantastisk. Jeg kunne være hvem jeg ville i en del av livet hvor man prøver å finne ut hvem man er."


Kai og Ingrid Omre i Stormen i 2010
KAi som Caliban.jpg 3.75 MB

Multiinstrumentalist allerede i 2013
kai med trompet.JPG 1.92 MB


Dag_Emil_KAi_Kornelia_Marit.JPG 3.53 MB
Emil, Kai, Kornelia og Marit i Dag av Liv Heløe, 2011


Påmeldingen er åpnet for sommeren 2024!

27.11.2023

Bao kommer fra turnlandslaget og flere dansecrew - og spiller i norsk film, tv og musikkteater. Med ham kan du lære mange nye breake-triks!

Vi bygger nye lokaler!

27.11.2023

Andreas og Rani bygger et hus med 6 rom med fire soveplasser og bad i hvert rom, til deltakere, og en liten lærerfløy, med tre rom, bad og oppholdsrom. Drengestua, der sovesalen har vært i 15 somre, blir nå spisesal og kjøkken.

Sommeren 2023 - vi gleder oss! Verv en venn!

02.12.2022

Vi konsentrerer oss om det viktigste i sommer! Liv og død! Å holde spillet på scenen levende. Skal vi spille vår egen fødsel eller klodens død? Gjenoppliver vi Shakespeare? Kan vi snakke med forfedrene våre på scenen? Bare du som kommer avgjør det. Vi gleder oss!

EN SOMMERUKE

25.02.2022

med teater eller film på en gård i Spydeberg. Masse moro og nye venner!

TEATERCAMP I SOMMER!

25.02.2022

Nå er alle kursene ute. Meld dere på!

Etter litt justeringer er sommerprogrammet nå klart! Vi prøver oss på masse nytt - og mange gode klassikere! Nytt av året er Skrive og spillecamp - hvor du kan komme for å lære mer om å skrive scenetekst. Vi holder også ACTIONCAMP -inspirert av at fjorårets filmcamplærer NORA har gått på STUNTSKOLE. Hun er proppfull av masse nye triks og teknikker

Vi har også Musikk og Teater-camp med en nyutdanna trio fra Nord universistet - Fride, Kornelia og Kristoffer skal ha laboratorium for ulik måter å bruke musikk på scenen.

Teatercamp bruker cookies (informasjonskapsler) for å gi deg den beste personlige opplevelsen på nettsiden vår, samt til statistiske formål. Ved å fortsette godkjenner du å motta cookies fra hjemmesiden til teatercamp.

Lukk og aksepter